Close
naanbrood maken

ZELF NAANBROOD MAKEN

Met naanbrood kun je alle kanten op. Als lunch met een beetje hummus, tomaatjes en rucola. Geserveerd bij een lekkere curry. Of als pizzabodem en dan belegd met bijvoorbeeld pesto en gegrilde groenten. Omdat er in naanbrood uit de supermarkt vrijwel altijd melk zit, maak ik mijn naanbrood lekker zelf. Benieuwd hoe?

Ingrediënten (voor 4 naanbroden):

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr (volkoren) speltmeel
  • 100 gr kokosyoghurt, bijvoorbeeld deze van AH
  • 50 ml water
  • 20 ml olijfolie + extra om in te bakken
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el koriander
  • 1 tl knoflookkruiden
  • Snufje zout

Zelf naanbrood maken doe je zo:

  1. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en roer eerst alles met een lepel door elkaar.
  2. Kneed het geheel daarna met je handen tot een mooi, soepel deeg.
  3. Leg de bol deeg terug in de beslagkom, leg er een theedoek overheen en laat een uur staan om het deeg te laten rijzen.
  4. Uur voorbij? Verdeel het deeg in vier gelijke bolletjes.
  5. Bestrooi je aanrecht met een beetje bloem of zelfrijzend bakmeel en rol de bolletjes deeg daar nu een voor een op uit met een deegroller. Ze mogen lekker dun worden.
  6. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de naanbroden in twee minuten per kant lichtbruin.
  7. Laat even afkoelen en beleg het brood met wat je maar wil! Door de smaak van knoflook en koriander zijn deze naanbroden zelfs zonder beleg al om te smullen.

Enjoy!

naanbrood maken
naanbrood maken
Wil je een heerlijk, homemade hummusdipje bij je naanbrood serveren? Probeer deze super smeuïge hummus eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *