Close
zoete aardappel chips

ZOETE AARDAPPEL CHIPS

Heb je nog een zoete aardappel liggen waarvan je niet goed weet wat je ermee moet? Maak er zoete aardappel chips van! Binnen een half uur zet je de lekkerste, knapperigste en gezondste chips voor een avondje Netflix op tafel. Hallo nieuwe verslaving!

Ingrediënten (voor een schaaltje chips):

  • 2 zoete aardappels
  • 1 el kokosolie (vloeibaar)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout

En zo maak je de zoete aardappel chips:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de kokosolie en paprikapoeder in een kom.
  3. Maak de zoete aardappels schoon en rasp er met een kaasschaaf kleine plakjes vanaf. (Je hoeft de aardappels dus niet te schillen.)
  4. Meng de schijfjes met je mengsel van kokosolie en paprikapoeder en roer door elkaar.
  5. Leg de plakjes één voor één op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  6. Strooi er zout overheen en zet 10 minuten in de oven.
  7. Haal de ovenplaat uit de oven, draai de chipjes één voor één om, strooi er weer een beetje zout overheen en zet weer in de oven. Blijf er dit keer bij zitten, want in deze laatste minuten worden ze snel knapperig. Afhankelijk van je oven zijn ze na 3 tot 8 minuten perfect om eruit te halen.
  8. Laat een paar minuten afkoelen en aanvallen maar! Tip: wacht niet te lang met opeten, na verloop van tijd worden ze minder knapperig.

Enjoy!

zoete aardappel chips
Wist je dat je behalve chips ook patat kunt maken van zoete aardappel? Net zo makkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *