Close
zoete aardappel patatjes

ZOETE AARDAPPEL PATATJES

Deze zoete aardappel patatjes zijn lekker als lunch, snack of bij het diner. En niet gebakken in frituurvet, maar gewoon uit de oven. Mét een lekkere dipsaus. Mmm! Benieuwd hoe je deze gezonde, vegan frietjes maakt?

Dit heb je nodig (voor 2 porties zoete aardappel patatjes):

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl tijm
  • Zout

Ingrediënten dipsaus:

  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 1 el vegan mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el dille
  • 1 tl knoflookpoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (grillstand).
  2. Was de zoete aardappels en snijd ze in de vorm van patatjes. Je hoeft de aardappels niet te schillen.
  3. Meng de reepjes in een schaal of kom met de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, tijm en het zout.
  4. Leg de patatjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze 20 à 30 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten van de dipsaus in een schaaltje.
  6. Schep de frietjes tussendoor een keer om. Ze zijn klaar als ze van binnen zacht en van buiten een beetje knapperig zijn. Het verschilt per oven hoe lang dit duurt.

Serveer met je zelfgemaakt dipsaus en smullen maar!

zoete aardappel patatjes
Wist je dat je zoete aardappel ook in allerlei gerechten en snacks kunt verwerken? Wat dacht je van deze chocolademuffins van zoete aardappel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *